15 Şubat 2012 Çarşamba

Tasarruflu Gemi Dönemi

     Bir yerlerde tasarruflu gemiler üretilmeye başlıyor.Günümüzde sanayi ve taşımacılığın en büyük sıkıntılarından biri de yakıt ve enerji tasarrufu...Bu nedenle yapılan çalışmalarda meyvelerini vermeye başladı.Ama nedense bu tarz şeyler hep sınırlarımızın dışında oluyor.Avrupa bu konuda çok ileri bir durumdayken , teknoloji ve mühendislik bizi nasıl oldu da atladı ve çine, koreye ulaştı.Yoksa eksiklik bizde mi , üniversitelerimizde enstitülerimizde yada Arge kuruluşlarında mı ??
    Bir profesörümüz, Çin'in yaptığı %14 enerji tasarruflu gemi haberinin altına ''Bu bir buluş değil daha önce bilinen birşeydi.'' diye yorum yazmış.Ne kadar içler acısı ki daha önce malumatı olunan bir mühensilik yapısnın varlığını haber veriyor.Ah be hocam madem biliyordunuz da niye yapmadınız ?? diye sorar öğreenileriniz size.Peki bunun hesabını nasıl vereceksiniz.Gemi inşaatı sektörümüz bu kadar içler acısıyken siz bunun hesabını bırakın öğrencilerinize , işsiz kalmış binlerce personele nasıl verecksiniz??




   Sözümüz sadece bu hocamıza değil. devlerin para akıttığı fakat öğretim görevliliğini sadece öğretmenlik zanneden tüm hocalarımıza söylüyoruz.Artık yapın birşeyler, uğraşın ,didinin...Daha fazla sektörümüzü bu durumda görmek istemiyoruz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder